Praktijk Monique Keyser

Intake en Diagnose

Intake en Diagnose

Het consult start met een kort intakegesprek ('anamnese'). Vervolgens meet ik de acupunctuurpunten op de handen en voeten door. Dat doe ik met behulp van de electro-acupunctuur van Voll (zie foto).

Met behulp van deze meetmethode onderzoek ik of de functie van organen goed (in functie) of verstoord (in dysfunctie) is. Door systematisch de functie van alle organen na te gaan, krijg ik een helder beeld van u op dat moment. Waar zit de kracht en waar de zwakte, waar moet er gevoed, gesteund, geprikkeld of afvalstoffen afgevoerd worden door homeopathische middelen of vitaminen? Op deze manier kan ik een individuele diagnose stellen. Het doormeten is niet pijnlijk; er wordt geen gebruik gemaakt van naalden.

Vervolgens kan ik testen welke homeopathische middelen u kunnen helpen om te herstellen.

Therapie/ behandeling

Op basis van de bevindingen van het onderzoek wordt een passende therapie gezocht. Soms is de oplossing eenvoudig en is de klacht snel verholpen. Soms ook is het een hele puzzel, waarbij we stap voor stap belemmeringen wegnemen.

De behandeling bestaan uit het voorschrijven van:

  • Homeopathische middelen
  • Orthomoleculaire supplementen (vitaminen, mineralen, enzymen, probiotica etc.)
  • Voedingsadviezen

Na 5-8 weken plannen we een afspraak voor een vervolgconsult. Chronische klachten ontstaan niet van het ene op het andere moment, maar vaak over verloop van jaren. Het lichaam heeft dus tijd nodig om te herstellen. Hoe snel dat gaat, is afhankelijk van de aard en de duur van de klachten. De ervaring leert dat de klachten na drie tot vijf behandelingen sterk zijn verminderd of opgelost. Tijdens elk consult bespreken we samen het verloop van de behandeling en uw vooruitgang. Ik vind het belangrijk u erop te wijzen dat natuurgeneeskunde de reguliere geneeskunde niet vervangt, maar aanvullend werkt. Ik streef naar een samenspel tussen reguliere en complementaire geneeswijzen.

Neem contact op

Privacy Document (PDF)

Het onderzoek

Het onderzoek